rss
email
twitter
facebook

24 Mayıs 2010 Pazartesi

"Ve sonunda başladık işe. Dua eden etmeyen herkesten Allah razı olsun."



"Karesi Bey" Yanımızda yanıbaşımızda yatan bir dev. Osmanlı'nın Avrupa topraklarına ,Trakya'ya çıkışında muhakkak Karesi Beyliği'nin Osmanlı'ya kendi isteğiyle katılmasının etkisi büyüktür. O beyliğin Kurucusu Karesi Bey Balıkesir'in tarihinde önemli köşe taşlarının en başındadır. Karesi Bey türbesi Hal binası, Paşa Camii yanında sizlerin ziyaretinizi bekliyor.

"
Susarım söylemem
Muhabbet bağında susmaya geldim.
Geçmişim.. benmişim..
Geçmişte kendimi bulmaya geldim..
"

Osman ÇELEBİ

6 Mayıs 2010 Perşembe

Uzun zamandır bu iş güç mevzuları kafamı bozuyordu ve atanamama durumum yüzünden sıkıntı yapıyordum. Allah nasip ettide "İnfaz koruma Memurluğu" işi oldu ve biraz rahatladım.Zorluklar olmadan mükafata erişmek mümkün olmuyor.

"Ülkemizde bunca işsiz ve sigortasız işçi varken herkesimin oturup düşünmesi lazım. TV lerde izlediğimiz
kısır tartışmalar yerine birazda istihdam üzerine fikirler üretilmeli.Umarım daha güzel bir Türkiye'de iş,aş,ekmek bulur gelecek nesil."



İşe başlama günümü sabırsılıkla bekliyorum. Allah herkese atanma ve hayırlı işler nasip etsin.. Saygı ve sevgilerimle..

nostaljik hatıralarda dökülen mısralar


Anadolu İnsanı



Yetim Mustafa'nın oğlu Cemil. Yokluk devrinin son temsilcilerinden. Radyosu dibinde susam kıran o ihtiyar benim dedem. "Anadolu İnsanı" deyince dedem gelir benim aklıma. Nur içinde yat.. (Osman ÇELEBİ)




Sıcağında yandığımız,soğuğunda kuytu bir yer aradığımız ANADOLU! Bizim memleketimiz,bizim gibidir memleketimiz.. "Tamam" demeyi borç bilmiş kavruk elli,kavruk dudaklı,kavruk kaderli anadolu insanımız..
Acımasız ve yabanileşmiş sistemlerini ekmeye çalıştılar para budalaları.Lakin yeşertmedi toprak "beşerin en adisi olan sistemlerini". Sancılanıyorsa bu toprak saflığındandır. Tanıyamıyorsak artık bu toprağın insanını budalalara olan yalakalığındandır.. Ey anadolunun medeniyet akıncısı! Ne oldu bize?


"söz bir bahçedir ben gül ekip gül koklamaya geldim"



Osman ÇELEBİ / yağmurlu çarşamba sabahı

Köy



"Köyüme gömülmek gönlümün umudu.
Kehribar* sağlamlığında tabut
mezar ise amber* kokulu
komşularımın ismide Anadolu!"


*kehribar=*amber: Kehribar, milyonlarca yıl önce yaşamış, çok geniş alanlar kaplayan, yüksek ağaçlı, tropik ve yarı tropik ormanlardaki ağaçların salgıladığı reçinenin fosilleşmiş halidir.






Oğlum;

Sana neden Mustafa diyecekler anlatayım.Bir ilericinin, gerideki mirasına sahip çıkmasıdır.Arap çöllerindeki bedevilerin, dünyaya nizam verecek idealin lideri olan en son Rasulün adıdır.Anadolu'da ise emperyalistler namusumuzu,malımızı ve Türk'ü esaret altına almak isteyince, "dur ve terket bu adalet biriktirilen toprağı" diye haykıran ilerici ve asker bir adamın ismidir bu.Şimdi yaşadığımız devleti kuran büyük komutanın büyük ismini gururla taşı oğlum. Birde manası/anlamı var isminin "YARATIKLARIN EN SEÇKİNİ, ÖVÜLMÜŞ KİŞİ" demektir. Yakışır Mustafa sana..Oğlum;Sana neden Berke diyecekler onuda anlatayım.Bir ilericinin, tarihin dönüm noktalarının en önemli kahramanına olan hürmetidir. 1. Kama. 2. Altınordu hükümdarı. Cengiz Han'ın torunu ve Cuci'nin 3. oğludur. Berke-Han ilk müslüman hükümdarlardan.. İslamlaşan Altınorda yıkılmış ve içinden bir çok beylik çıkmıştır.Tebasında Moğollar ve Türkler olan bir devletin Han'ı olan Berke ismi, sana yakışır bir isimdir.

Osman ÇELEBİ